2

Automatisering aftransport

Voor onze klant Noppert Beton kregen wij de aanvraag of wij in een bestaande machine lijn een extra aftranport kon realiseren. KTB staat bekend om turn-key projecten en dat sprak de klant aan, één aanspreek punt die alles turn-key verzorgt.
 
De klant gaat grote series producten vervaardigen, deze producten moeten in het proces 90 graden gekanteld/gedraaid worden. De vraag was of wij in hun bestaande installatie een automatisch proces konden creëren waardoor het kantelen en afvoeren automatisch plaats vindt, het gekantelde product moest ook worden voorzien van een omsnoering. Het product heeft een gewicht van 2650kg en is erg instabiel bij het kantelen. Wij hebben meegedacht en een plan opgesteld om het project te realiseren.

KTB levert turn-key projecten, en ontzorgt op alle benodigde disciplines.
Dit project moest worden uitgevoerd in de samenwerking tussen 4 verschillende partijen, waarbij KTB de projectorganisatie en realisatie verzorgt.
 
Door het uitvoeren van een RI&E is inzichtelijk gemaakt wat nodig is aan veiligheidsvoorzieningen, en hebben we voor de klant een installatie gerealiseerd welke voldoet aan PLd niveau.
Het aftransport is doormiddel van een besturingsinterface gekoppeld aan de bestaande besturing maar ook met de besturing van het omsnoeringsapparaat.
 
De minimale taktijd waar de installatie moet voldoen is 75 sec, de installatie is uitgelegd op 50sec zodat in de toekomst er nog meer output kan worden gegenereerd.

Vragen of interesse om met ons uw project op te pakken? Neem dan contact met mij op.
Contact
Automatisering aftransport