WhatsApp Image 2023-12-21 at 11.45.10 (002)

Maakindustrie

Verhoog uw productierendement met KTB Machinery

In de snel veranderende wereld van vandaag is het belangrijker dan ooit om op de hoogte te blijven van de laatste technologieën. Vooral in de Maakindustrie, waar efficiëntie en innovatie hand in hand gaan, is het essentieel om te werken met partners die niet alleen de kennis en ervaring hebben, maar ook de drive om de productieprocessen naar een hoger niveau te tillen. Dat is waar KTB Machinery een cruciale rol speelt.

DE EXPERT IN MACHINEBOUW EN PRODUCTIE OPTIMALISATIE

KTB Machinery is de expert in het ontwikkelen en bouwen van machines en productie optimalisatie voor de Maakindustrie. Of u nu werkt in de (modulaire) woningbouw, automotive, recycling, papier- en kartonindustrie, houtindustrie, rubberindustrie of metaalindustrie, onze professionals staan voor u klaar. Met onze kennis en ervaring zorgen wij er in combinatie met ons uitgebreid machinepark voor dat uw wens wordt vertaald in een optimaal eindproduct. Geen project is voor ons te groot of te klein.

Met een schat aan kennis en ervaring in volledig geautomatiseerde productielijnen, inclusief besturingen, zijn we uw betrouwbare partner voor innovatieve oplossingen in de Maakindustrie.

Maatwerkoplossing

We beheersen alle disciplines: mechanisch, elektrisch, pneumatiek, hydrauliek, besturing en robotisering. We hebben de kennis en kunde in huis om u een volledige oplossing te bieden. We denken graag out of the box en innoveren om u te helpen verbeteren. We bieden geen standaardoplossing, maar streven ernaar u de beste maatwerkoplossing te leveren voor uw productielocatie.

Duurzaam bouwen, samen met u

We zien onze klanten als partners waarmee we samen duurzaam willen bouwen. We investeren in duurzame relaties voor de lange termijn en heten u altijd welkom. Ons moderne bedrijfspand, uitgerust met een warmtepomp en een groot aantal zonnepanelen, stelt ons in staat om onze innovatieve oplossingen volledig energieneutraal te produceren. Bent u klaar om te beginnen met duurzaam bouwen? Wij zijn klaar voor de toekomst, klaar voor u. Wanneer kunnen we u helpen?

Uw project, onze zorg

Werkt u momenteel aan een interessant project waarbij we u kunnen ontzorgen? Wij staan klaar om u te helpen een optimale productie en betrouwbare prestaties te waarborgen. We nemen graag uw uitdagende projecten van A tot Z van u over.

We helpen u graag op het gebied van:

 • Productie optimalisatie
 • Robotisering & automatisering
 • Mal, rol, pallet & producthandling
 • Pakket transport
 • Verpakking oplossingen
 • Hijsmaterieel
 • Turn-key projecten
 • Maatwerk machinebouw
 • Onderhoud

We zien uw offerteaanvraag graag tegemoet! Neem contact met ons op en ontdek hoe we het rendement van uw productie kunnen verhogen.

‘Samen bouwen we slimmer aan de werken van morgen’


Wilt u uw productieproces van modulaire woningbouw optimaliseren?

Neem dan vandaag nog contact met ons op om een afspraak in te plannen en ontdek hoe we u van dienst kunnen zijn.


Zij gingen u voor

Zie hieronder een kleine greep uit diverse opgeleverde opdrachten van onze opdrachtgevers in de Maakindustrie:

Automatisering transport en montage ramen voor Woningfabriek Van Wijnen

 • Opdrachtgever:  Van Wijnen (De nieuwe Woningfabriek)
 • Onze uitdaging:  automatisering van transport en handeling tools voor montage van ramen.
 • KTB turn-key project:  hoofdaannemer, concept- en detailengineering, constructie, automatisering, montage, inbedrijfstelling.

Maatwerk hijsinstallatie voor het plaatsen van modulaire woningelementen

Maatwerk hijsinstallatie voor het plaatsen van modulaire woningelementen op de bouwplaats.

KTB Machinery heeft voor onze relatie een slimme hijsinstallatie ontworpen en turn key geleverd. De modulaire woningelementen worden met onze maatwerk hijsinstallatie op de bouwplaats vanaf de vrachtwagen gehesen en op de funderingen geplaatst. Vanwege verschillende afmetingen woningelementen hebben we een hijsinstallatie ontworpen die verstelbaar is. Het hijsframe is uitgerust met hydraulisch verstelbare lengte- en breedte instellingen. Daarnaast heeft het de mogelijkheid om schuinstelling in 2 richtingen op te vangen of te creëren. Het hijsframe heeft een eigen energievoorziening en is uitgerust met een radiografische bediening. Er is verder alleen een bouwkraan nodig.

Wilt u ook een maatwerk oplossing voor uw logistieke uitdaging of wilt u uw productieproces optimaliseren?

Neem dan vandaag nog contact met ons op! We helpen u graag met out of the box oplossingen!

Productieproces optimalisatie – Smurfit Kappa Zedek BV


Nieuwe sorteermachine – Europal Packaging

Onze uitdaging

Creëren mogelijkheid tussentijdse controle van een batch verpakt karton in de productielijn.

Onze oplossing

Na uitgebreide inventarisatie bij onze opdrachtgever van de bestaande situatie, hebben onze experts van KTB Machinery een slimme oplossing bedacht. Ten behoeve van optimalisatie productielijn van onze opdrachtgever,  hebben we een doorvoerband gerealiseerd met mogelijkheid voor het steekproefsgewijs controleren van een batch verpakt karton in de productielijn. Steekproefsgewijs kan er nu een batch bekeken worden of gewenste output wordt geleverd.

Onze bijdrage

Turnkey project van engineering tot en met in bedrijfstelling inclusief besturing hardware en software.


BEV3 Fixturen – Scania

BEV3 fixtuur word gebruikt voor de voormontage van de side skirt (zijspoilers) van de vrachtwagen. De delen worden na het spuiten voor gemonteerd om als prefab onderdeel te worden gemonteerd aan de vrachtwagen. Het fixtuur kan alle mogelijke side skirt configuraties aan, en is kantelbaar zodat het product zonder te beschadigen (schuiven) kan worden opgepakt met een tilhulp.


Tire track turning station Castor & Pollux – Scania

Dit keerstation in het bandenspoor van de Castor en Pollux productielijn geleverd door KTB-Machinery aan Scania Productions.


Staalplaat wisselaar


Moldtrack t.b.v. in-output onder mal- Villeroy & Boch

Onze uitdaging

In de huidige machines wilde Villeroy & Boch graag een nieuw product produceren, echter was het product niet uit de mal te nemen met de bestaande producthandler i.v.m. de beschikbare ruimte. Hierdoor was de vraag ontstaan om het onderste deel van de mal weg te kunnen nemen t.b.v. het uitnemen van het product. De mallen moeten met een herhaal nauwkeurigheid van +/-0,1mm worden geplaatst.

Onze oplossing

KTB Machinery heeft hiervoor een concept ontwikkeld, geproduceerd en geïnstalleerd, zodat in de toekomst meerdere nieuwe producten op deze machine geproduceerd kunnen worden.