CONSMEMA_Smederij_in_Hattem-6

Historie

De oorsprong: Consmema

KTB-Machinery is opgericht in 2015 als verlengstuk van het in 1924 opgerichte bedrijf Consmema. In de jaren 60 en 70 ontwikkelde Consmema zich tot een lasbedrijf dat reparatiewerkzaamheden uitvoerde aan onder meer baggerschepen op de IJssel en staalconstructies voor de hallenbouw.

Focus op turn-key automatiseringsprojecten

Vanaf het begin richt machinebouwer KTB-Machinery zich op turn-key automatiseringsprojecten voor de betonindustrie en aanverwante industrieën. Het bedrijf groeide gestaag door tot een volwassen machinebouwer die volledige productielijnen ontwikkelt en realiseert. Samen met zusterbedrijven Consmema en Rothi hanteert KTB-Machinery een pragmatische aanpak en creëert ‘out of the box’ oplossingen.

Een nieuw bedrijfspand voor verdere groei

In januari 2017 werd de eerste paal geslagen van het nieuwe bedrijfspand op Bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek. Dit betekende een mijlpaal voor de gehele groep, aangezien de drie bedrijven Consmema, KTB-Machinery en Rothi onder één dak gingen werken en nu over een grotere productieruimte beschikken. Midden/eind 2017 betrokken Consmema, KTB-Machinery en Rothi het nieuwe bedrijfspand.

De toekomst: verdere innovatie en samenwerking

Met de grotere productieruimte en nauwere samenwerking tussen de drie bedrijven onder één dak, zet KTB-Machinery zich in voor verdere innovatie en groei. Door de focus op turn-key automatiseringsprojecten en ‘out of the box’ oplossingen blijft KTB-Machinery een belangrijke speler in de betonindustrie en maakindustrie.